Volledig scherm
PREMIUM
Het laatste deel van het grote glas-in-loodraam van de voormalige Pius X jongensschool in Gemert, vlak voordat het woensdag tegen de vlakte ging. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

Gemertse heemkundekring verbolgen over sloop glas-in-loodwerk: ‘Dit is echt lomp’

GEMERT - De heemkundekring in Gemert is verbolgen over de sloop van het bijzondere glas-in-loodraam van de voormalige jongensschool Pius X in Gemert. ,,Dit is echt lomp.”

Aan de sloop van het markante gebouw op de hoek van de Berglarenstraat en Het Frans Brugske in Gemert werd al enkele weken gewerkt. Stichting ORO wil op de plek van het pand, dat later Pontenage is gaan heten, een nieuw woonzorgcomplex bouwen. Woensdag gaven slopers het uit 1955 daterende gebouw het laatste zetje.

  1. Pelsdierteller uit Gemert: Fiod-inval is ‘woest aangezet’
    PREMIUM

    Pelsdier­tel­ler uit Gemert: Fi­od-in­val is ‘woest aangezet’

    GEMERT - De inval door fiscale opsporingsdienst Fiod in zijn bedrijf is vorige week ‘heel woest aangezet’. Dat is de eerste reactie van eigenaar Pieter Schoone van de Inlevercentrale. Zijn onderneming die bontvellen telt, sorteert en controleert op kwaliteit en kleur is mogelijk betrokken bij grootschalige belastingontduiking door nertsenfokkers. Schoone zwakt het gebeurde af, zonder dieper in te gaan op de inhoud van de zaak ,,Het is niet zo schokkend als het nu lijkt.”