Giel Toonders
Volledig scherm
PREMIUM
Giel Toonders © Giel Toonders

Gesprekken met Somerense ambtenaren over integriteit wethouder blijven geheim: ‘Vertrouwelijkheid respecteren’

SOMEREN - De gespreksverslagen met ambtenaren die een belangrijke rol speelden bij het ontslag van de Somerense wethouder Guido Schoolmeesters worden niet openbaar gemaakt. Een verzoek daartoe is afgewezen door het gemeentebestuur, dat erbij aangeeft zelf de inhoud niet te kennen.

 1. Luisteraars DMG Radio bepalen show op Koningsdag, ook dit jaar geen pop-uprestaurant Gulden Land
  KORT NIEUWS

  Luiste­raars DMG Radio bepalen show op Koningsdag, ook dit jaar geen pop-uprestau­rant Gulden Land

  Op Koningsdag hebben luisteraars van de Deurnese radiozender DMG het voor het zeggen. Die dag is er een speciale uitzending van ’s ochtends tien tot ’s avonds zeven uur gevuld met verzoeknummers. Met ‘Koning voor een dag’ wil DMG een beetje feestgevoel in de Deurnese huiskamers creëren. Naast het draaien van liedjes, die de hele dag door aangevraagd kunnen worden, zijn er ook prijzen te winnen. Als het ‘Oranje Alarm’ gaat, wint de luisteraar die het eerste contact opneemt een Oranje Menu en een Oranje kledingpakket. DMG Radio is te beluisteren op 106.2 FM en via Ziggo 94.4 of online.
 2. Hoe een gesprek aan de keukentafel van de wethouder tot zijn ontslag leidde: ‘Ik heb mijn zoon niet bevoordeeld’
  PREMIUM

  Hoe een gesprek aan de keukenta­fel van de wethouder tot zijn ontslag leidde: ‘Ik heb mijn zoon niet bevoor­deeld’

  SOMEREN-EIND - Thuis bij Guido Schoolmeesters begint zijn politieke ondergang met een gesprek aan de keukentafel met zijn 32-jarige zoon. ‘Pap, is al duidelijk wie de kavels in Groote Hoeven heeft gekregen?’ De dan nog wethouder geeft nietsvermoedend zijn zoon de drie namen van geselecteerde bedrijven, die al algemeen bekend waren. Bevoordeling, luidt het oordeel en de raad ontslaat de voorman van de Gemeenschapslijst. Die hekelt de dag na zijn val burgemeester Blok en de gemeentesecretaris, die hem niet gehoord heeft.
 3. Lijst Someren-Heide stapt uit coalitie Someren: ‘Er is te veel gezegd en te veel geschreven’
  PREMIUM

  Lijst Someren-Hei­de stapt uit coalitie Someren: ‘Er is te veel gezegd en te veel geschreven’

  SOMEREN-HEIDE - Lijst Someren-Heide is per direct uit de Somerense coalitie met De Gemeenschapslijst, CDA en PvdA gestapt. Er is verschil van inzicht met andere partijen over hoe het ontslag van wethouder Guido Schoolmeesters is afgehandeld, schrijft fractievoorzitter Marco Stolwijk in een verklaring op Facebook die hij niet verder wil toelichten. ‘Er is te veel gezegd en geschreven. Over gaan tot de orde van de dag is er daardoor iet meer bij.’
 1. Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'
  Play

  Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'

 2. Finalisten 'Koning voor 1 Dag' verrast met toepasselijke tuinversiering: 'Er hangt een prachtige kroon nu'
  Play

  Finalisten 'Koning voor 1 Dag' verrast met toepasse­lij­ke tuinversie­ring: 'Er hangt een prachtige kroon nu'