Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Gesteggel over plan scholenhuisvesting Asten

ASTEN - Moet het scholenhuisvestingsplan (SHP) van de gemeente Asten op de schop nu schoolbestuur Platoo besloten heeft dat De Horizon openblijft? En blijft de school ook wel echt open? Die twee vragen leidden tot een hoog oplopende discussie in de commissie burgers maandagavond.

,,Is duidelijk wat de positie is van De Horizon? Blijft de school nu open of niet?", vroeg Ton van Egmond (VVD) zich af. Wethouder Theo Martens kan hierover geen uitsluitsel geven: ,,In het bestuurlijk overleg is medegedeeld dat Platoo De Horizon vooralsnog wil handhaven. Meer duidelijkheid heb ik niet."

,,De wethouder praat over voorlopig en vooralsnog, terwijl ik een brief van de schooldirecteur heb ontvangen waarin staat dat de school definitief openblijft. U creëert onduidelijkheid in iets wat duidelijk was", zei Remco Wever (D66).

Meerdere commissieleden vroegen zich af of het scholenhuisvestingsplan aangepast moet worden nu De Horizon openblijft en er bovendien hogere prognoses van leerlingenaantallen zijn dan eerder bekend was. ,,Ik zie geen aanleiding om het SHP aan te passen of te veranderen", reageerde wethouder Martens. ,,Natuurlijk houden we rekening met nieuwe informatie zoals de leerlingenprognoses, maar substantieel is er niets veranderd." Met deze reactie en de toezegging om goed te blijven kijken naar de verkeerssituatie bij het Varendonck College, een van de beoogde basisschoollocaties, nam de commissie genoegen.

Na afloop van de vergadering is schoolbestuur Platoo duidelijk. “De Horizon blijft definitief open. Het huisvestingsplan zoals het er nu ligt, is voor Platoo gewoon niet uitvoerbaar”, aldus Annemie Martens. Het woord ‘vooralsnog’ dat de wethouder citeert berust volgens haar op een misvatting.

  1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.