Volledig scherm
VV Gemert-voorzitter Carlo Hazenveld (rechts) heeft zojuist de vervangende penning uitgereikt gekregen door burgemeester Michiel van Veen. © Frans Brzoskowski

Gestolen erepenning terug bij VV Gemert

GEMERT - Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel had dit weekend een bijzondere verrassing in petto voor het bestuur van VV Gemert. De voetbalclub kreeg een nieuw exemplaar uitgereikt van de Koninklijke Erepenning die in november 2018 uit de kantine werd gestolen.

De uitreiking vond zondag plaats op sportpark Molenbroek, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Westlandia, die overigens met 2-0 werd gewonnen.  VV Gemert ontving de Koninklijke Erepenning ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan in 2012 uit handen van toenmalig burgemeester Jan van Zomeren. Jaren later, in 2018, werd de zilveren penning ontvreemd tijdens een inbraak in de voetbalkantine op Molenbroek.

Op initiatief van burgemeester Van Veen toonde het kabinet van de koning zich onlangs bereid om de Gemertse vereniging een vervangende penning te bezorgen. Voorzitter Carlo Hazenveld toonde zich zondag zeer content met de nieuwe koninklijke onderscheiding. Hij beloofde de nieuwe penning een prominente plek in de bestuurskamer te geven.

  1. Carnaval krijgt zwart randje voor eigenaar Café van Bracht: ‘Álles is overhoop gehaald en drank gestolen’
    PREMIUM

    Carnaval krijgt zwart randje voor eigenaar Café van Bracht: ‘Álles is overhoop gehaald en drank gestolen’

    AARLE-RIXTEL - Ondanks een prachtige carnavalsweek kreeg het feest voor de eigenaar van Café van Bracht uit Aarle-Rixtel toch nog ‘een zwarte rand’. Een of meerdere inbrekers sloegen donderdagnacht toe en lieten het café in een puinzooi achter. ,,Zo stonden we een paar dagen geleden middenin de gezelligheid en nu staan we in een tent die volledig overhoop is gehaald”, zegt de eigenaar (44) van het café.