Het nieuwe complex dat tussen de Drossard Meijerstraat en de Dr. Douvenstraat in Gemert wordt gebouwd.
Volledig scherm
Het nieuwe complex dat tussen de Drossard Meijerstraat en de Dr. Douvenstraat in Gemert wordt gebouwd. © Goed Wonen Gemert

Goed Wonen Gemert bouwt 69 huurhuizen

GEMERT - Corporatie Goed Wonen Gemert gaat in Gemert en Bakel dit jaar 69 sociale huurwoningen bouwen en 45 huizen slopen.

Het grootste nieuwbouwproject dat dit jaar op stapel staat, voorziet in de bouw van 21 woningen met tuin en een appartementencomplex  met 29 woningen aan de Drossard Meijerstraat en de Dr. Douvenstraat in Gemert. Om die te kunnen bouwen, worden dit voorjaar 35 bestaande rijwoningen op diezelfde locatie gesloopt. Die huizen, gebouwd in 1963, voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, vertelt Edwin Reijnders, projectleider nieuwbouw bij de Gemertse corporatie.

De 21 nieuwe huizen zijn bedoeld voor gezinnen en senioren. Door niet meer in rijen te bouwen en het gebied ook anders in te delen, ontstaat veel meer ruimte voor groen. Het appartementencomplex telt vier bouwlagen en is niet voor een specifieke doelgroep bedoeld. Buurtbewoners hebben volop inspraak gehad in de plannen. Goed Wonen verwacht het plan begin volgend jaar op te kunnen leveren.

Diepe tuinen

Op een andere plek in Gemert, aan de Alde Biezenstraat, gaat Goed Wonen dit jaar 6 rijwoningen slopen. Omdat ook die oude woningen diepe tuinen hebben, ontstaat er daardoor ruimte om op hetzelfde perceel meer woningen terug te bouwen. Dat worden 12 seniorenwoningen, die in een U-vormig hofje met veel groen aan de Alde Biezenstraat komen te staan. Ook dit plan is naar verwachting begin volgend jaar gereed.

Het derde project omvat 7 nieuwe seniorenwoningen aan de Nieuwe Uitleg in Bakel. Ook die worden in ’hofjes-vorm’ gebouwd. Om plaats te maken worden de vier tweekappers op de hoek van de Nieuwe Uitleg, De Bremmen en Bergstraat gesloopt. Voor alle nieuw te realiseren woningen geldt dat ze gasloos en CO2-neutraal gebouwd worden.