Juwelier Martijn van Hooff is klaar met de verbouwing van zijn 50 jarige zaak in Deurne.
Volledig scherm
Juwelier Martijn van Hooff is klaar met de verbouwing van zijn 50 jarige zaak in Deurne. © Sem Wijnhoven/DCI Media

‘Gouden’ juwelier Van Hooff in Deurne wil nog lang door

DEURNE - Deze maand bestaat Juwelier van Hooff in de Deurnese Stationsstraat vijftig jaar. Destijds opgericht door Martien en Franka van Hooff, sinds 2006 staat zoon Martijn aan het roer. Hij viert het gouden jubileum met een vernieuwde zaak.

Martijn van Hooff voor zijn zaak in de Deurnese Stationsstraat.
Volledig scherm
Martijn van Hooff voor zijn zaak in de Deurnese Stationsstraat. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Martijn van Hooff is blij met het nieuwe uiterlijk van zijn winkel, maar hij heeft op de dag van de heropening ook een traantje gelaten, vertelt hij. ,,Het was mooi geweest als mijn vader dit had kunnen meemaken. In februari overleed hij aan een hartstilstand. De maanden daarvoor hebben we samen vergaderd over de verbouwing. Hij wist precies hoe het ging worden.”

Van Hooff omschrijft het nieuwe interieur als 'fris en licht'. ,,We hebben veel grijstinten gebruikt. Het donkere hout is eruit. Doordat de plafonds zijn uitgelicht, lijkt het nog ruimer. We zitten nu in een eigentijds jasje." De Deurnenaar ziet de toekomst - ondanks de huidige crisis - met vertrouwen tegemoet. ,,Door in te spelen op trends, zowel online als in de winkel, boor ik steeds een nieuwe markt aan. Ik heb zin om nog lang door te gaan."

Markten vergrijsd

Juwelier Martijn van Hooff: ,,Het was mooi geweest als mijn vader dit had kunnen meemaken."
Volledig scherm
Juwelier Martijn van Hooff: ,,Het was mooi geweest als mijn vader dit had kunnen meemaken." © Sem Wijnhoven/DCI Media

In de beginjaren van de juwelierszaak bestond het assortiment uit sieraden, klokken en porselein. ,,Porselein was echt iets van mijn moeder. Klokken werden vroeger voor pasgetrouwde stellen gekocht. Toen ik de zaak overnam, waren beide markten vergrijsd en ben ik daarmee gestopt. Nu verkoop ik alleen nog sieraden en horloges.”

Het zijn geen standaard uurwerken die Van Hooff in zijn online shop aanbiedt. Er zitten bijvoorbeeld speciale uitvoeringen tussen die in beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Ook was de juwelier een van de eersten die smartwatches van Garmin aanbiedt. ,,Mensen weten onze horloges online goed te vinden. Ik krijg bestellingen van Groningen tot Zuid-Limburg." 

Gekleurde stenen

Een andere trend waar hij op inspeelt: gekleurde stenen. Onder de naam 'Juweel uit de Peel' bracht Van Hooff zijn eigen collectie uit van gouden ringen en hangers in combinatie met zeven kleuren edelsteen, zoals blauwe topaas.

Quote

Het was mooi geweest als mijn vader dit had kunnen meemaken. In februari overleed hij aan een hartstil­stand.

Martijn van Hooff, Juwelier

Minder bekend is dat de Deurnenaar al tien jaar trofeeën maakt voor het Telegraaf Voetballer van het Jaar Gala. De 'Gouden Kaart' voor de beste scheidsrechter van Nederland is van zijn hand. Vorig jaar verzorgde hij ook de oeuvreprijzen voor Arjen Robben en Robin van Persie. 

Vanwege de huidige omstandigheden is de heropening van de zaak niet gevierd. Van Hooff hoopt later dit jaar alsnog een feestelijke bijeenkomst te houden.