Volledig scherm
PREMIUM
Goudenpaar Sjef en Stien van den Heuvel © Jeanne Van Ansem

Gouden paar Van den Heuvel in Milheeze; het ging aan na een feest bij Tante Jaan

MILHEEZE - ,,We hebben elkaar ontmoet op een feest bij Tante Jaan in Bakel, daar kwam Sjef ook veel", vertelt Stien van den Heuvel. Hij bracht haar die avond naar huis en ze kregen verkering. Na hun trouwen gingen ze enkele jaren later wonen in het ouderlijke huis van Sjef aan de Akkerweg in Milheeze en daar woont het gouden paar nog altijd.

Hij werkte als chauffeur. ,,Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan.’ Dat blijkt wel. ,,Ik heb tot vorig jaar op de vrachtwagen gereden bij Rooijakkers hier in Milheeze." Zij zorgde voor het gezin en toen de kinderen naar school gingen, poetste ze in het café van Leo en Annie Swinkels. Ook ging ze aspergesteken en ze is nog een tijdje peuterleidster geweest. Stien: ,,Toen ik daarmee stopte vroegen enkele ouders of ik af en toe op hun kinderen wilde passen." Dat af en toe werd  elke dag. Daar kwamen ook de kleinkinderen nog bij. ,,We zaten hier wel ooit met acht kinderen aan tafel, dat was altijd erg gezellig,” vertelt ze om er lachend aan toe te voegen: ,,Nu moet ik op Sjef passen.”

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.