Volledig scherm
PREMIUM
Start van een Hub van Doorne Memorial Run met oude Dafjes in 2000 in Deurne. © Ton de Hond

Griendtsveen en America eren Hub van Doorne: Alleen maar DAF's op oude schoolroute van Hub

Zo'n 300 DAF-auto's (trucks, truttenschudders met pientere pookjes en alles wat daartussen- in zit), een DAF-expositie en een kunstwerk; komend weekend staan Griendtsveen en America in het teken van Hub van Doorne, grondlegger van DAF en kind van beide dorpen.

Ruim baan voor de DAF. Het zal op zondag 30 juni voor een aantal straten in Griendtsveen en America gelden. De weg die de grote DAF-baas Hub van Doorne elke dag heeft gelopen toen hij als kleine jongen in Griendtsveen woonde en in America naar de lagere school ging, wordt die dag voor alle verkeer afgesloten. "Alleen de Middenpeelweg blijft open", zeggen Frans Maas en Hay Mulders van het organiserende comité. "We kregen het verkeerstechnisch niet voor elkaar om ook die weg dicht te krijgen." Maar voor de rest is het zondag 'DAF only' op de oude schoolroute van Hub.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.