Christof van der Ven geeft vrijdagavond een internet-concert vanuit zijn huis in Londen.
Volledig scherm
Christof van der Ven geeft vrijdagavond een internet-concert vanuit zijn huis in Londen. © Sequoia Ziff

Handelse muzikant Christof van der Ven en rockband Voltage uit Helmond geven online-shows

EINDHOVEN - Muzikant Christof van der Ven, opgegroeid in Handel, geeft vrijdagavond (19.00 uur) een online-concert vanuit zijn slaapkamer in Londen. Het optreden is te zien via zijn pagina's op Facebook en Instagram.

De sessie van de  zanger, gitarist en songschrijver is een alternatief voor live-shows met publiek. Vanwege de corona-maatregelen zijn concerten in zalen momenteel uit den boze.  Zo zou  Van der Ven onder meer optreden in De Kapel in Eindhoven (10 april). Dit concert wordt verplaatst.

De oud-Handelnaar, die tegenwoordig in Londen woont, bracht in september zijn tweede album uit, ‘You Were The Place’ getiteld. Hij is behalve als solo-artiest ook actief als sessiemuzikant bij de Londense band Bear's Den.

De Helmondse band Voltage doet vrijdagavond mee aan het eerste online-festival van NPO Radio 2.  Veertien solo-artiesten en bands spelen vanaf podia in hun huiskamers.  De optredens zijn te volgen via de YouTube-kanalen van de muzikanten en tevens te zien op tv-zender NPO 2 Exttra. Voltage komt om 22.30 uur in actie. De groep rond zanger Dave Vermeulen lanceert 1 mei een nieuw album, ‘It's About Time’.

Tijdens het online-festival van Radio 2 spelen onder anderen Danny Vera, Darlyn, Tim Akkerman en 3JS.