Een blik op de Mariapeel, vanaf de Soemeersingel en de Helenavaart, tussen Helenaveen en Griendtsveen.
Volledig scherm
Een blik op de Mariapeel, vanaf de Soemeersingel en de Helenavaart, tussen Helenaveen en Griendtsveen. © archieffoto Ton van de Meulenhof/DCI Media

Hebben maatregelen in de Peelvenen effect? Rekenkamer gaat het onderzoeken

DEURNE - Je kunt de natuur in oude staat willen terugbrengen, maar lukt dat ook? De Zuidelijke Rekenkamer gaat dat onderzoeken. Ze kijkt daarbij speciaal naar de Peelvenen, waar door vernatting het hoogveen moet terugkomen. 

 1. Lezersbrieven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet
  LEZERSBRIEVEN

  Lezersbrie­ven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet

  Het laten landen van een helikopter op Mars en hiermee ook een mogelijke testvlucht maken getuigt van een knap staaltje wetenschap en techniek (ED 12-4). Maar wat hebben we er eigenlijk te zoeken? Hier op aarde heeft de mens er al een gigantische puinhoop van gemaakt. De lucht, de bodem, onze zeeën en oceanen; ze zijn allemaal ernstig vervuild. Het regenwoud is voor een groot deel gekapt en de bodem is leeg getrokken. Er zijn en worden de meest gruwelijke oorlogen uitgevochten, waarbij niets of niemand wordt ontzien. Hebzucht, macht, winst en nooit genoeg, dat is waar het om draait. Maar lang niet iedereen profiteert. De welvaart en de macht is vreselijk ongelijk verdeeld.
 1. WO II-museum in Budel mag deuren niet openen
  Play

  WO II-museum in Budel mag deuren niet openen

 2. Gratis sneltest doen? Zo regel je het
  Play

  Gratis sneltest doen? Zo regel je het