Bij Minten Koeriers in Elsendorp is een helikopter afgeleverd. Die is bedoeld als blikvanger om de snelheid van zijn bedrijf uit te drukken.
Volledig scherm
Bij Minten Koeriers in Elsendorp is een helikopter afgeleverd. Die is bedoeld als blikvanger om de snelheid van zijn bedrijf uit te drukken. © FotoMeulenhof

Hedde'm al gezien?

 
GEMERT - Het is net of hij gaat landen of gaat opstijgen. Opvallend is het in ieder geval wel, daar aan de Elsendorpseweg in Elsendorp. Sinds vrijdagochtend staat er een helikopter in de tuin van MKG Koeriers. 

Ondernemer Joan Minten heeft het als stunt bedacht om zijn bedrijf onder de aandacht te brengen. ,,Het moet een echte blikvanger worden die de snelheid en kracht van ons bedrijf uitdrukt. Dit is een A-locatie waar heel veel verkeer langskomt. Het moet de tongen losmaken. Mensen moeten erover gaan praten. Hedde'm al gezien. Dát."

De heli werd met een dieplader gebracht.
Volledig scherm
De heli werd met een dieplader gebracht. © FotoMeulenhof


Het 1500 kilo zware gevaarte (zonder motor) in de huiskleuren van het bedrijf werd in een half uur door een kraan van Haegens uit hetzelfde dorp op zijn sokkel getild. Waarschijnlijk omdat een en ander op het eigen terrein plaatsvond, trok die actie weinig nieuwsgierigen. 

Eentje meer, in Duitsland


De wieken van de helikopter hebben een spanwijdte van 10 meter en de heli zelf is nog een paar meter langer. Het ding heeft tot 2004 voor de Nederlandse luchtmacht gevlogen. ,,Ik ben er een jaar of zeven naar op zoek geweest toen ik in Baarlo het bedrijf PS Aero vond. Die verhuurt en verkoopt heli's en zit helemaal in die business. Dat bedrijf maakt zelfs complete vliegtuiginrichtingen zoals je die veel in Amerikaanse films ziet. En deze heli, zoals ik nu heb, staat er maar eentje méér in Europa, in Duitsland," vertelt Minten trots.
Mintens koeriersbedrijf heeft 70 auto's die door heel Europa rijden. Voor zo'n 75 % is dat met medicijnen in wagens die gekoeld of juist verwarmd zijn.

Een kraan bracht de heli naar zijn nieuwe standplaats.
Volledig scherm
Een kraan bracht de heli naar zijn nieuwe standplaats. © FotoMeulenhof