Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal leden van de werkgroep Handel 800: vlnr Arnoud Martens, Pim Bexkens, Nicole van der Geest, Piet Hubers Jos Kuipers, Marcel van Dijk en Pauly van den Boogaard. foto Sem Wijnhoven. © FotoMeulenhof

Heel Handel klaar voor feestjaar 2020

HANDEL - Nee, je kunt niet zeggen dat ze zich er in Handel met een Jantje van Leiden van af maken. Al een jaar of vijf geleden werd er voor het eerst over het 800-jarig bestaan van het dorp gesproken. 1 januari is het eindelijk zover. ,,We gaan er een mooi feestje van maken.”

Een goede voorbereiding is het halve werk, moeten ze in Handel gedacht hebben. Nu drie jaar geleden gingen de vrijwilligers van de werkgroep Handel 800 van start met de voorbereidingen. Het resultaat: een kalender die letterlijk uitpuilt van de activiteiten, verspreid over het jaar. ,,We wilden dat het een feest van het hele dorp zou worden, dat het draagvlak zo breed mogelijk zou zijn”, vertelt Jos Kuipers, voorzitter van de werkgroep.

En dat is ’best goed gelukt’, vindt hij zelf. Want naast de activiteiten van de werkgroep – en heel veel andere vrijwilligers – staan ook veel jaarlijks terugkerende activiteiten van verenigingen volgend jaar in het teken van het 800-jarig bestaan. Zo houdt VV Handel bijvoorbeeld een fietsdriedaagse die een winnaar moet opleveren die zich een jaar lang de ’keizer’ van het dorp mag noemen.