Er staat een nieuw hekwerk om een deel van de Bikkels in Vlierden.
Volledig scherm
Er staat een nieuw hekwerk om een deel van de Bikkels in Vlierden. © FotoMeulenhof

Hek rond deel van De Bikkels in Vlierden

VLIERDEN - Een deel van vakantiepark De Bikkels wordt afgezet met een hek. Achter het afgesloten deel worden tijdelijk arbeidsmigranten gehuisvest. Het hek is één van de aanpassingen die Roompot uitvoert na afspraken met de inwoners van Vlierden en de gemeente.

Wanneer de arbeidsmigranten zullen neerstrijken op het Vlierdense vakantiepark, is nog niet duidelijk. De gemeente Deurne heeft de vergunningen voor de tijdelijke huisvesting al wel verleend, maar als de buitenlandse werknemers de huisjes betrekken, moet dat wel officieel aangemeld worden. Dat is nog niet gebeurd. ,,We zijn nu bezig met de afscheiding waardoor de arbeidsmigranten in een afgesloten deel zullen verblijven", aldus de woordvoerder van Roompot. ,,Dit is volgens afspraak. We weten nog niet wanneer de arbeidsmigranten zullen komen. Het is nog te vroeg om te zeggen. Een planning voor de renovatie van de overige huisjes is er ook nog niet. We zijn nu aan het beslissen wat de look and feel moet worden en wie dat gaat uitvoeren."

Afspraken

Samen Vlierden is tot nu toe tevreden over de manier waarop Roompot de afspraken nakomt. ,,We zitten er natuurlijk bovenop, maar ze maken waar wat ze beloven. Nu zijn ze dus dat hek in orde aan het maken. Ze zijn ook bezig een contactpersoon voor de buurt aan te stellen waar mensen terechtkunnen met vragen", aldus voorzitter Peter Eijsbouts van Samen Vlierden. ,,Wanneer de arbeidsmigranten komen, zullen we wel zien, we hebben er vertrouwen in dat Roompot zich aan de afspraken blijft houden."

De verhoudingen tussen Roompot, de gemeente Deurne en de inwoners van Vlierden stond tijdenlang onder spanning. De vakantieparken-ondernemer wilde het park opknappen. Om dat deels te kunnen bekostigen werd voorgesteld tijdelijk arbeidsmigranten te huisvesten. Dit stuitte niet alleen op verzet vanuit het dorp, maar was bovendien wettelijk niet mogelijk in Deurne. Uiteindelijk sloot Roompot de parkdeuren vanwege het risico op een boete van de gemeente.

Overeenkomst

Na maanden van overleg sloten alle betrokken partijen uiteindelijk een overeenkomst waar iedereen achter kon staan. Dat betekent dat Roompot 21 maanden lang 101 arbeidsmigranten mag onderbrengen in veertig huisjes.

Na die tijd moet het hele park weer in de recreatieve verhuur komen. In aanloop naar de renovatie van De Bikkels zijn er tot volgend jaar 53 vrijstaande vakantiewoningen te huur.