Volledig scherm
De caissière twijfelt niet en duwt de overvaller met mes direct weg. © Opsporing Verzocht

Heldhaftige caissière (17) duwt overvaller met mes weg in Jumbo in Deurne

DEURNE - Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond een heldhaftige actie van een caissière in Deurne. De 17-jarige werd op 26 februari bedreigd door een overvaller met een mes, maar duwde de crimineel hardhandig weg. 

Op de beelden van het tv-programma is te zien hoe de overvaller langs de kassa van de Jumbo aan de Stationsstraat loopt. Hij wandelt om de lopende band heen. Zo komt hij in de smalle ruimte waar de caissière zit. Hij bedreigt haar met een mes, en wil geld uit de kassa eisen. Maar zover komt het niet.

De 17-jarige werkneemster van de Jumbo reageert impulsief door de man een paar harde duwen te geven. De overvaller schrikt daar net zo hard van als de caissière zelf, en zet het direct op een lopen. Hij vlucht de winkel uit, richting de Expert. 

Pas daarna beseft de jonge vrouw wat haar is overkomen. Beduusd loopt ze terug naar haar kassa. Achteraf vertelt ze de politie dat ze zich ontzettend bedreigd heeft gevoeld. Omdat de politie nog altijd niet weet wie de overvaller is, zijn nu de beelden verspreid.