Foto van hennep ter illustratie.
Volledig scherm
Foto van hennep ter illustratie. © ThinkStock

Hennep, namaak merkkleding en valse id's gevonden in Helmond en Laarbeek

HELMOND/LAARBEEK - Een hennepkwekerij, een partij namaak merkkleding en twee mensen met valse identiteitsbewijzen. Dat is de vangst van het Peelland Interventie Team bij controles in Helmond en Laarbeek.

In een loods achter een Helmondse woning trof het team veel namaakkleding aan in een ruimte die was ingericht als winkel. Het ging om ongeveer driehonderd stuks kleding, waaronder jassen, broeken en schoenen. De lading is door de politie in beslag genomen. In dezelfde loods werden diverse milieuovertredingen geconstateerd. De eigenaar is hierop aangesproken. Er volgt een hercontrole om te kijken of alles op orde is gebracht.

In een ander pand zijn twee mensen aangehouden van wie vermoed wordt dat zij valse identiteitsbewijzen hebben. De twee personen zijn aangehouden door de vreemdelingenpolitie. Op hetzelfde adres is vermoedelijk ook sprake van adresfraude. Daarnaast werd in de woning een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Op last van de gemeente heeft de eigenaar meteen maatregelen genomen.

Hennepkwekerij

Op een perceel in Laarbeek werden diverse overtredingen geconstateerd. Zo werden er een hennepkwekerij met vijftig planten, een hennepknipperij, een hennepdrogerij en vaten met henneptoppen gevonden. Het materiaal is door de politie in beslag genomen. Daarnaast werd de stroom op het terrein illegaal afgetakt. Enexis heeft de aansluiting meteen verwijderd. De stroomvoorziening wordt buiten het perceel afgesloten.

Op het terrein werd ook grond afgegraven en gebouwd zonder vergunning. Ook is de vijver mogelijk vervuild en bestaat het vermoeden dat er illegaal is overnacht. Deze overtredingen worden verder onderzocht.