Heusden knipoogt naar de boeren

ASTEN-HEUSDEN - Hij stond enkele weken geleden nog met zijn tractor op het Malieveld in Den Haag. Melkveehouder Tijs van Hoof was woensdagochtend opnieuw aan het protesteren. Ditmaal bracht hij zijn kinderen per trekker naar de Antoniusschool in Heusden. Een ludieke actie om aandacht te vragen voor de werkdruk in het onderwijs. ,,We willen de actie van de leerkrachten extra kracht bijzetten. Wij boeren zijn solidair met hen. Het is toch je grootste nachtmerrie dat je kinderen geen goed onderwijs kunnen krijgen.”

Van Hoof was de eerste die zich even na half twaalf meldde op het Vorstermansplein. Later volgden ruim twintig collega-boeren met hun tractoren. In colonne reden ze naar de enkele honderden meters verderop gelegen basisschool. Daar volgde de jeugd een ‘andersom-dag’: les op woensdagmiddag. ,,We wilden niet staken. Daarvan zouden ouders en kinderen de dupe worden. We wilden nu laten zien hoe hecht de Heusdense gemeenschap is. Het is bovendien een knipoog naar de boeren”, zegt schoolmedewerker Willeke Kremers.

Volledig scherm
De Antoniusschool houdt een alternatieve staking, ze beginnen met een lunch en de kinderen worden door hun ouders afgezet met tractoren. © FotoMeulenhof