Volledig scherm
Asten had al langer een dorpsquiz. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Heusden krijgt eigen dorpsquiz

HEUSDEN - Ook Heusden krijgt een eigen dorpsquiz. De organisatie is druk met de voorbereidingen.

Het initiatief voor een eigen dorpsquiz komt van Heusdenaar Frank van Bussel die met een groep vrienden meedeed aan de vorige editie van de Ommelse quiz. ,,Hij is enthousiast geworden en heeft enkele mensen weten te strikken om ook in Heusden een dorpsquiz te organiseren”, aldus Ger Berkers van de organisatie. Naast Van Bussel en Berkers werken ook Tomy Klein Zieverink, Piet Snijders, Sarah Carpenter, Roel Ceelen, Karina Vervoordeldonk, Rian Verberne, Pieter van Deursen en Jasper Kuijpers mee aan de Heusdense quiz. 

Slimste Mens

Dorpsquizzen zijn al jaren populair in de regio. Berkers: ,,Heusden wil nog weleens vooroplopen met het organiseren van evenementen. Dit keer sluiten we zo’n beetje de rij.” Heusden kent al wel enkele jaren het evenement de Slimste Mens van Heuze. De dorpsquiz staat hier helemaal los van. Berkers: ,,Maar net als de Slimste Mens van Heuze willen we mensen enkele gezellige avonden bieden.”

De quizavond is gepland op zaterdag 7 maart 2020. Volgens Berkers krijgt Heusden een traditionele dorpsquiz voorgeschoteld met kennisvragen, puzzels en doe-opdrachten. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de feestavond op 21 maart. Aanmelden kan vanaf 1 november. Het maximum aantal deelnemers per team is 15 personen.