Ludo Nooyen en René vd Berg runnen samen een pluimveebedrijf. Ze willen uitbreiden aan de Bosweg, maar de buurt maakt zich zorgen over overlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Ludo Nooyen en René vd Berg runnen samen een pluimveebedrijf. Ze willen uitbreiden aan de Bosweg, maar de buurt maakt zich zorgen over overlast. © Rene Manders/DCI Media

Hoe 80.000 Deurnese kuikens iedereen ongelukkig maken

Niet buiten kunnen zitten omdat je buren een kwart miljoen dieren hebben? Je boerenbedrijf niet uit kunnen bouwen omdat er een woonwijk verrijst? Ons buitengebied komt onder steeds meer spanning te staan. Op de Bosweg in Deurne kunnen ze er over meepraten: daar maakt de komst van 80.000 extra kuikens alle betrokken mensen ongelukkig.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.