Volledig scherm
PREMIUM
Fritz Hörter en Stanny Roodselaar met hun Mongoolse onderscheidingen. © FotoMeulenhof

Hoge onderscheiding voor echtpaar uit Gemert voor hulp aan Mongoolse weeskinderen

HELMOND - Qua klimaat moet je er niet zijn en qua eten al helemaal niet, vinden Fritz Hörter en zijn vrouw Stanny Roodselaar. Toch trekken ze elk jaar een paar keer naar Mongolië. Daar helpen ze weeskinderen op weg naar een betere toekomst. Hiervoor ontvingen de Gemertenaren (allebei 53) laatst een hoge overheidsonderscheiding.

„Het was tijdens een kerstdiner. We werden naar voren geroepen en dachten dat we weer een liedje moesten zingen”, vertelt Roodselaar. In plaats daarvan kregen Hörter en zij de ‘Medaille voor de kinderen’, omdat ze zich lange tijd (sinds 2002) persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van de Mongoolse jeugd.

  1. Rel over schrappen afvalkalender Someren
    PREMIUM

    Rel over schrappen afvalkalen­der Someren

    SOMEREN - ‘Schandalig’, ‘wat zijn we diep gezonken in de Somerense politiek’ en ‘de integriteitsgrens komt in beeld’. Jules Klessens (VVD) was woensdagavond na dik vier uur debatteren over allerlei onderwerpen ineens woest op wethouder Guido Schoolmeesters. Hij gebruikte daarbij grote woorden. Bron van ergernis was het afschaffen van de papieren afvalkalender, het invoeren van een alternatieve versie door de Gemeenschapslijst en een bericht daarover op Facebook.