Volledig scherm
PREMIUM
Fritz Hörter en Stanny Roodselaar met hun Mongoolse onderscheidingen. © FotoMeulenhof

Hoge onderscheiding voor echtpaar uit Gemert voor hulp aan Mongoolse weeskinderen

HELMOND - Qua klimaat moet je er niet zijn en qua eten al helemaal niet, vinden Fritz Hörter en zijn vrouw Stanny Roodselaar. Toch trekken ze elk jaar een paar keer naar Mongolië. Daar helpen ze weeskinderen op weg naar een betere toekomst. Hiervoor ontvingen de Gemertenaren (allebei 53) laatst een hoge overheidsonderscheiding.

„Het was tijdens een kerstdiner. We werden naar voren geroepen en dachten dat we weer een liedje moesten zingen”, vertelt Roodselaar. In plaats daarvan kregen Hörter en zij de ‘Medaille voor de kinderen’, omdat ze zich lange tijd (sinds 2002) persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van de Mongoolse jeugd.

  1. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
    PREMIUM

    Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

    NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.