Huisartsen in de dorpen bereiden zich voor op wat komen gaat

VIDEOAARLE-RIXTEL/BEST - De huisartsen in de dorpen beginnen zich voor te bereiden op grote groepen mensen met luchtwegklachten. In Aarle-Rixtel zijn de Laarbeekse praktijken een isolatiepost begonnen. Vandaag opent er ook een in de sporthal in Best.

Huisarts Geert Oerlemans (r) en huisarts in opleiding Lucas Voets in de isolatiepraktijk om corona-patiënten te kunnen behandelen
Volledig scherm
Huisarts Geert Oerlemans (r) en huisarts in opleiding Lucas Voets in de isolatiepraktijk om corona-patiënten te kunnen behandelen © René Manders/DCI Media

Echt druk is het vanmiddag nog niet op de isolatiepost in Aarle-Rixtel. ,,De ochtend was redelijk gevuld, toen hebben we vijftien patiënten gezien”, zegt huisarts Geert Oerlemans van Medisch Centrum Beek en Donk. Met beschermende mondkap en plastic cape over zijn witte doktersjas staat hij samen met huisarts-in-opleiding Lucas Voets klaar om patiënten met luchtwegklachten op te vangen. Alle huisartsen in Laarbeek doen mee, behalve praktijk P. Coenen uit Beek en Donk.  

Afgelopen weekeinde zijn de huisartsen in Nederland benaderd om zich samen voor te bereiden op een toename van zieke corona-patiënten, gisteren al ging deze tijdelijke post in de oude fysiotherapiepraktijk aan de Molenstraat klaar open. Ook in Best hebben de twaalf huisartsenpraktijken voor deze oplossing gekozen; deze opent vandaag in de sporthal. In beide gevallen was ook de gemeente bereid om alle medewerking te verlenen. ,,Alle lof daarvoor, we voelen ons daardoor heel erg gesteund", zegt Oerlemans.