Iedereen wint bij ‘Gelijkspel’ in Asten

VideoASTEN - Mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar brengen. Hier draaide het maandag om bij Gelijkspel in Asten. In en rond de blokhut van de scouting aan de Bergweg werd er samen gesport, gegeten en gedronken en gekletst.

Gelijkspel is een idee van Jeroen Heijligers. Deze 18-jarige Astenaar is al zijn hele leven gehandicapt. Hij beweegt zich voort in een elektrische rolstoel. Heijligers bedacht een evenement waarbij mensen zonder beperking even wél een handicap hebben en waar iedereen van zou moeten kunnen genieten. Met succes: voor het tweede jaar op rij gingen tientallen deelnemers als rolstoeler de strijd aan. Er waren drie onderdelen: zaalhockey, een hindernisbaan en een variant op touwtrekken.

Manege

Ook was er een loterij. De opbrengst daarvan gaat naar de manege van medisch expertisecentrum Kempenhaeghe in Heeze. Heijligers zat op de naastgelegen school Berkenschutse. Richting het eind van Gelijkspel bleek dat de manege een verrassing had voor de jonge Astenaar: hij mocht de eerste rit maken met een nieuwe paardensjees, eentje die geschikt is voor rolstoelers.

Volledig scherm
Organisator Jeroen Heijligers ziet vanuit de deuropening hoe niet-gehandicapte kennissen van hem rolstoelhockey spelen. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof