Een van de kunstwerken van Jan van Gemert op de route die gewandeld maar natuurlijk ook gefietst kan worden.
Volledig scherm
Een van de kunstwerken van Jan van Gemert op de route die gewandeld maar natuurlijk ook gefietst kan worden. © Sem Wijnhoven/DCI Media

In honderdste geboortejaar wandelen langs kunst van eigenzinnige Jan van Gemert of ... fietsen

GEMERT - Hij was schilder, tekenaar, graficus, beeldhouwer, keramist, glazenier en mozaïekmaker. Ook was hij levenskunstenaar en eigenzinnig derde kind uit een gezin van twaalf. Jan van Gemert (1921-1991) werd honderd jaar geleden geboren en de naar hem genoemde Stichting Jan van Gemert zet hem hierom als eerbetoon een jaar lang in de schijnwerpers.

  1. Pastorie in Asten-Heusden verkocht, nieuwe schuilhut bij Keelven en werk aan de weg in Lierop

    Pastorie in As­ten-Heus­den verkocht, nieuwe schuilhut bij Keelven en werk aan de weg in Lierop

    ASTEN-HEUSDEN - De pastorie langs de kerk in Asten-Heusden is verkocht door de H. Franciscusparochie. Volgens vicevoorzitter Wim Jaspers van het parochiebestuur is een conceptovereenkomst ondertekend. Het gaat om een voorlopig akkoord, de definitieve overeenkomst wordt later dit jaar voorzien van een handtekening. Het pand blijft ook na de verkoop een woning. Jaspers zegt nog niet wie de nieuwe eigenaar is.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”