Volledig scherm
PREMIUM
Het Zorgboog-terrein in Bakel.

Jan de Witkliniek in Bakel ontmanteld

BAKEL - De Zorgboog gaat de Jan de Witkliniek in Bakel de komende tijd ‘op een gecontroleerde wijze verlaten'. De ongeveer 75 bewoners worden elders op het Zorgboog-terrein in Bakel ondergebracht.

De Zorgboog is achter de schermen al langer bezig met plannen voor herontwikkeling van het groengebied aan de rand van Bakel, waar de zorginstelling begin jaren ’50 is ontstaan. Vorig jaar maakte de zorgorganisatie al bekend het 86 hectare grote terrein uiteindelijk op te willen delen in twee zones. Het zuidelijk deel wordt een plek waar ouderen beschut kunnen wonen en - indien gewenst - ook zorg kunnen krijgen. 

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.