Volledig scherm
Go for Africa Joey Verheijden en Rick van de Laar © ED/DB

Joey en Rick uit Bakel zijn gestrand in Spanje na Boeing-verbod

BAKEL- Joey Verheijden uit Meijel en Rick van de Laar uit Bakel die samen als team Pech op de Weg deelnamen aan Go for Africa zijn onderweg naar huis gestrand in Alicante. Ze zaten in een Boeing 737 MAX 8 en mochten niet verder het luchtruim in. 

Echt stug hebben de twee het niet gehad, laten ze weten vanuit Spanje. ,,We kregen een hotelovernachting met avondeten en ontbijt op kosten van TUI. Zo dadelijk worden we opgehaald met bussen en vliegen dan weer verder richting huis. Dus alles is prima”, aldus het duo deze woensdag.

Team Pech op de Weg reisde met 30 andere deelnemers in een zelf aangeschafte en opgeknapte auto richting Afrika voor het goede doel. De teams bestaan grotendeels uit techniekstudenten die op verschillende plekken stage gaan lopen. Na afloop wordt de auto achtergelaten en aan de lokale bevolking geschonken. Pech op de Weg  liet de twintig jaar oude Scooby achter. Onderweg hadden de twee -ondanks hun teamnaam- weinig pech. Alleen een flink gat in de brandstofleiding.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.