Volledig scherm
PREMIUM
Jongerencentrum Cendra

Jongerenwerk Laarbeek verkeert in onzekerheid

LAARBEEK - De huidige jongerenwerker van Laarbeek vertrekt. Zijn contract loopt tot eind januari en wordt niet verlengd. Maar volgens de LEVgroep, dat het Laarbeekse welzijnswerk over een paar maanden overneemt, is het voortbestaan van het jongerenwerk in de vier dorpen niet in gevaar. 

De tijding over het afscheid van de jongerenwerker komt wel in een hele woelige periode. Het welzijnswerk van Laarbeek is nog in handen van Vierbinden, maar deze organisatie wordt over een paar maanden ontbonden. Een nieuw op te richten stichting neemt het beheer van de gemeenschapshuizen over, de LEV-groep het welzijnswerk. De streefdatum van de overdracht is 1 april, maar is niet in beton gegoten.

  1. De Peelpioniers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    De Peelpio­niers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    SOMEREN -Enkele duizenden bezoekers kwamen al af op de eerste twee lokale films van De Peelpioniers uit Someren. Dat succes krijgt een vervolg met een derde film die gaat over het thema pesten. Een samenwerking met filmmaker Joop Kessels uit Heeze. ‘Wending’ is volgens Geert Bukkems van De Peelpioniers een aangrijpende film over pesten op de middelbare school en de impact die het heeft op kinderen en hun omgeving. Het verhaal is grotendeels gebaseerd op de ervaringen van kinderen die zelf mikpunt van spot waren.