Volledig scherm
Jos den 2e van CV De Plattevonder © Rinus Van Houts

Jos den 2e heerst bij CV De Plattevonder

SOMEREN-EIND - Jos van Gemert is de 64e prins van carnavalsvereniging De Plattevonder uit Someren-Eind. Prins Jos 2e (58) en zijn prinses Tonny van Gemert wonen aan de Gezandebaan op Hogenbergen.

Jos is van beroep Technical Sales Support bij Afa Polytek in Helmond en zijn hobby’s zijn: commissaris bij Muziekvereniging Juliana én hij was jaren hoffotograaf van CV De Plattevonder. Tonnie is een van de toppers van de Eindse carnavalsoptocht.

De vader van de prinses was in 1979 prins Willy den 1e en een jaar later vorst van De Plattevonder. De lijfspreuk van Prins Jos II: ‘Kort maar krachtig, carnaval viere blie prachtig!’

 1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.
 2. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
  PREMIUM

  Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

  NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.