De vorige commando-overdracht van DGLC, van kolonel Peter Gielen aan Jan Blom, vond plaats op het Ridderplein in Gemert. archieffoto
Volledig scherm
De vorige commando-overdracht van DGLC, van kolonel Peter Gielen aan Jan Blom, vond plaats op het Ridderplein in Gemert. archieffoto © Mieke Bon

Jos Kuijpers nieuwe man op DGLC Vredepeel

VREDEPEEL - Kolonel Jan Blom draagt op 12 maart het commando van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) over aan zijn ranggenoot Jos Kuijpers.

De ceremonie vindt plaats op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, waartoe ook vliegbasis De Peel behoort. Blom gaf ruim 2 jaar leiding aan de luchtverdedigingseenheid, die deels op Gemert-Bakels grondgebied ligt.  Zijn opvolger Kuijpers is geboren en getogen in Susteren en wordt daarmee de eerste Limburgse commandant van de basis. Kuijpers was al plaatsvervangend commandant.

Bij de overdracht op 12 maart staan 200 militairen opgesteld, waaronder ook een Duitse vertegenwoordiging van de Flarakgruppe 61. Deze eenheid staat sinds 2018 onder het beval van het DGLC. Het DGLC werd opgericht in 2012 en bestaat uit landmacht-, luchtmacht, marinepersoneel en Duitse militairen.