De afgelopen twee weken is het Kasteel van Sinterklaas in Helmond open geweest, onder voorwaarden zoals het verplicht dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand voor iedereen van 13 jaar en ouder.
Volledig scherm
De afgelopen twee weken is het Kasteel van Sinterklaas in Helmond open geweest, onder voorwaarden zoals het verplicht dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand voor iedereen van 13 jaar en ouder. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Kasteel van Sinterklaas sluit zondag om 17.00 uur de deuren en gaat daarna dit jaar niet meer open

HELMOND - Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond sluit voortijdig de poorten. Eigenlijk zou het jaarlijkse evenement nog een week draaien, maar de organisatie heeft besloten er zondag om 17 uur een punt achter te zetten. Daarna gaan ze dit jaar niet meer open. 

  1. Opinie | Ruimte voor Ruimte biedt mogelijkheden; wel degelijk stallen gesloopt voor woningen in het buitengebied
    INGEZONDEN OPINIE

    Opinie | Ruimte voor Ruimte biedt mogelijkhe­den; wel degelijk stallen gesloopt voor woningen in het buitenge­bied

    SINT-OEDENRODE - ‘Het Brabantse buitengebied zit op slot door een regeling die bedoeld was om leegstaande stallen te verruilen voor woningen.’ In het artikel zaterdag in het Z-katern van het ED wordt gedoeld op de regeling Ruimte voor Ruimte. Maar dat het buitengebied door deze regeling op slot zit, klopt niet. Het tegendeel is eerder het geval, zegt Ad van der Aa uit Sint-Oedenrode in dit opiniestuk. Hij was jurist bij de provincie Brabant en adviseur ruimtelijke ordening.