Volledig scherm
PREMIUM
Optreden van Rob Scheepers tijdens Bonte avond van de Keijepoal in Someren-Heide © FotoMeulenhof

Keigoede bonte Avond De Keijepaol Someren-Heide

SOMEREN-HEIDE - Eindelijk had de Bonte Avond van CV De Keijepoal in Someren-Heide weer een 'eigen' zaniker op het programma , want Rob Scheepers uit het naburige Sterksel mag zo wel genoemd worden. Vooral bij de, door hem gezochte, discussie met het publiek reageerde Scheepers scherp en gevat, maar nooit over het randje. 


Als Fokke van de dierentuin vertelde hij dat zijn tuin is gestart met 600 dieren, twee grote beesten en 598 fruitvliegjes. De Dromedarissen borstelen vond hij een 'bult' werk en de Kraanvogels draaide hij in de winter dicht, anders bevroren ze. Hij vergeleek de Afrikaanse Olifant met asielzoekers; de eerste twee kwamen met een rubberbootje uit Afrika naar onze dierentuin, later lieten zij hun hele familie overkomen waaronder twee neven, dat waren Nijlpaarden!'
Na het optreden van deze rasartiest, die Prins Hans den Tweede een Tweedehansje noemde, werd het een stuk rustiger in de zaal. Tijdens een kwartiertje genieten van dansgroep Heibel kon het publiek weer op adem komen voor de volgende optredens. Nu van eigen bodem. De leden van de Raad van Elf hadden de lege kerk omgebouwd tot politiebureau, herkenbaar aan de glas-in-loodramen en een kruis aan de muur. Dat de zaken hierdoor sneller behandeld konden worden lag aan iets anders: De aanleg van supersnel Glasvezel in 'De Vuile Hoek' zorgde dat de daders al waren gepakt voordat de aangifte binnen was. Erg leuk was de rol van Hans Haazen als bajesklant.