Volledig scherm
Een van de twee nieuwe beeldschermen in de kerk van Heusden. © Tonny Peeters

Kerk in Heusden gaat veranderen

ASTEN-HEUSDEN - Traditionele kerkdiensten spreken nog maar weinig mensen aan. De Heusdense parochie gaat het daarom anders doen. De Antonius van Paduakerk aan het Vorstermansplein kan straks voortaan gebruikt worden voor het vertonen van films, het houden van bijeenkomsten met sprekers, cursussen of muzikale uitvoeringen. 

De maandelijkse bijeenkomsten moeten volgens bestuurslid Ton Wijnen van de Locatieraad Heusden wel passen binnen de kerk. De komende drie maanden wordt de nieuwe ‘belevingskerk’ verder uitgewerkt en in juni moet er een nieuw bestuur zijn samengesteld.

Aanleiding voor de nieuwe werkwijze is het teruglopend aantal kerkbezoekers. Tevens heerst ‘de gedachte dat in de huidige, jachtige tijd behoefte is aan rust en bezinning’. ,,We streven ernaar aan die behoefte te voldoen“, zegt Wijnen. ,,Door het aanbieden van andersoortige diensten met thema’s waar we in de huidige samenleving mee te maken hebben. Er wordt straks een plek gecreëerd waar men kan nadenken en inspiratie op kan doen over onderwerpen die ons bezighouden.”

De kerk wordt de komende maanden ook aangepast. ,,Ter bevordering van de sfeer en comfortabel gebruik van de kerk”, besluit Wijnen. 

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.