Volledig scherm
Een van de twee nieuwe beeldschermen in de kerk van Heusden. © Tonny Peeters

Kerk in Heusden gaat veranderen

ASTEN-HEUSDEN - Traditionele kerkdiensten spreken nog maar weinig mensen aan. De Heusdense parochie gaat het daarom anders doen. De Antonius van Paduakerk aan het Vorstermansplein kan straks voortaan gebruikt worden voor het vertonen van films, het houden van bijeenkomsten met sprekers, cursussen of muzikale uitvoeringen. 

De maandelijkse bijeenkomsten moeten volgens bestuurslid Ton Wijnen van de Locatieraad Heusden wel passen binnen de kerk. De komende drie maanden wordt de nieuwe ‘belevingskerk’ verder uitgewerkt en in juni moet er een nieuw bestuur zijn samengesteld.

Aanleiding voor de nieuwe werkwijze is het teruglopend aantal kerkbezoekers. Tevens heerst ‘de gedachte dat in de huidige, jachtige tijd behoefte is aan rust en bezinning’. ,,We streven ernaar aan die behoefte te voldoen“, zegt Wijnen. ,,Door het aanbieden van andersoortige diensten met thema’s waar we in de huidige samenleving mee te maken hebben. Er wordt straks een plek gecreëerd waar men kan nadenken en inspiratie op kan doen over onderwerpen die ons bezighouden.”

De kerk wordt de komende maanden ook aangepast. ,,Ter bevordering van de sfeer en comfortabel gebruik van de kerk”, besluit Wijnen.