Volledig scherm
Het was zaterdag rillen voor de kinderen tijdens de zeskamp in Bakel, maar dat kon de pret niet drukken. © Jeanne van Ansem

Kippenvel en hoofdpijn bij dorpszeskamp Bakel

BAKEL - Wind, kou en af en toe regen, de jeugdige deelnemers aan de zeskamp in Bakel kregen het zaterdag behoorlijk voor de kiezen. Maar dat kon de pret niet drukken; ze waren net zo fanatiek als anders, ook bij de waterspellen.

Vanwege de harde wind waren twee spellen van het programma gehaald: de hoge glijbaan en de klimtoren. „Veiligheid gaat voor alles”, zei voorzitter Robert Crooijmans namens de organisatie. „We hebben goeie contacten met Crazy Air. Om negen uur vanmorgen hebben ze de klimtoren al omgewisseld voor een lage stormbaan.”

De jongeren liepen geregeld met kippenvel op armen en benen, maar ze genoten desondanks bij elk spel. „Ze zijn erg leuk, die waterspellen, maar wel erg koud”, meldde de 11-jarige Daimler van het Tomatenteam. „Ik kreeg hoofdpijn van al dat water dat over me heen kwam, maar dat is nu weer over.”

Bij ‘Hou je staande aan de wand’ moesten de deelnemers proberen droog aan de overzijde te komen. Dat viel niet mee. Net als bij ‘Breng water naar de overkant’: met een dienblad met flesjes over een balk lopen met daarboven een stellage met kantelbakken vol water. De 10-jarige Imke durfde niet goed de hoge waterbaan op te klimmen. „Ik heb hoogtevrees. Maar de andere spellen vind ik wel erg leuk.”

Vol

Is het in andere plaatsen nog wel eens een probleem om voldoende teams bij elkaar te krijgen, in Bakel was de zeskamp in maart al volgeboekt. Crooijmans: „Vanaf 25 maart konden teams zich inschrijven en binnen een mum van tijd hadden we voor de zaterdag en de zondag het maximale aantal van vijftig. We vinden het elk jaar weer vervelend dat we teams moeten teleurstellen omdat we vol zitten.”

Genoeg vrijwilligers vinden is evenmin een probleem in Bakel. Crooijmans: „Onze handbalvereniging Acritas, die de zeskamp organiseert, is een bloeiende vereniging met 170 leden. Iedereen die kan, helpt mee, op wat voor manier dan ook.”

Volledig scherm
En daar gaat het dienblad met flesjes... © Jeanne van Ansem
Volledig scherm
Dorpszeskamp in Bakel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv
Volledig scherm
Dorpszeskamp in Bakel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv