Volledig scherm
Kletsavond De Roapers in Lieshout. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Klets en zwets bij C.V. de Roapers in Lieshout: ‘Van voor naar achter, van links naar rechts’

LIESHOUT - De tweede kletsavond van C.V. de Roapers uit Lieshout begint zaterdag met een dans van de Mini’s, dit zijn de jongste dansmariekes van de Roapers, waarvan het kleinste dansmarieke pas 5 jaar is. Voor een uitverkochte zaal bijt kletser Jorlan Manders uit de Mortel als Klusjesman het spits af met goede moppen en snedige woordspelingen. 

De Briljantjes uit Someren waren al eerder te gast op de ‘Wedden da ge lacht’ kletsavond. Wichard de Benis kwam als marktmeester zijn verhaal vertellen. Hij vroeg aan de prins: ‘Hoe hitte gai’, waarop de prins zei ‘Erik dun Twidde’. De marktmeester antwoordde ‘Nou, dat dun valt ook wel mee!’, waarop de zaal in lachen uitbarstte.

Nadat Mark van den Tillaar als prins Bernhard die even uit de hemel was teruggekomen de zaal aan het lachen had gebracht, werd hofkapel Bloast um op door de prins onderscheiden. De Party Freunden haalden met hun Apres ski-hits en eigen teksten het dak eraf. 

De laatste kletser was Frans van den Hurk, hij was een kleine week geleden gevraagd om een ziek geworden collega te vervangen. Als prins Frans dun Uurste kwam hij zijn in allerijl geschreven verhaal vertellen. Want prins Frans had een bucket list af te werken. Hij maakt ‘reclame’ voor enkele plaatselijke bedrijven en vinkt af: alweer 50 euro, de hele zaal ligt in een deuk. Ook neemt hij nog de burgemeester en de aanwezige wethouders op de hak en vraagt ze op het podium om enkele hilarische vragen te beantwoorden. 

Polonaise

Op het einde gingen de wethouders en burgemeester van der Meijden voorop in een polonaise ‘van voor naar achter, van links naar rechts’ waarop de hele zaal ook meedeed aan de polonaise. Tot slot werd Prins Erik onderscheiden door prins Frans den Uurste en andersom. Een optreden van Ivo van Rossum sluit de avond af waar na nog een after party plaats vond met Dj Jordie.