Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Joost Eijsbouts van klokkengieterij Eijsbouts in Asten © Rene Manders

Klokkengieter steunt Astens museum

ASTEN - Volkomen terecht dat museum Klok en Peel in Asten de noodklok luidt over een bezuiniging van tien procent op de gemeentelijke subsidie, zegt directeur Joost Eijsbouts van de koninklijke klokkengieterij. Hij vindt dat de gemeente een betrouwbare partner moet zijn. ,,Heel zuur dat het museumbestuur zo in het nauw gedreven wordt.”

Het wel en wee van het Klok en Peelmuseum gaat Eijsbouts na aan het hart. De klokkengieter begrijpt dat Asten in een penibele situatie verkeert en flink moet bezuinigen, maar de wijze waarop dat gebeurt zint hem niet. Hij vindt dat het museumbestuur grenzeloos respect verdient vanwege de ziel en zaligheid waarmee wordt gewerkt. ,,Het museum draagt bij aan de herkenbaarheid van Asten. Deze bezuiniging strookt niet met de afspraak die ooit met de gemeente is gemaakt. Deze platte bezuiniging heeft een enorme impact, dat verdienen deze mensen niet.”

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.