De plek aan het Muizenhol in Bakel waar geitenhouder Knoops nieuwe stallen wil bouwen (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
De plek aan het Muizenhol in Bakel waar geitenhouder Knoops nieuwe stallen wil bouwen (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Knoops wil plan voor geitenstallen Bakel niet loslaten

GEMERT-BAKEL - Martijn Knoops blijft vasthouden aan zijn plan voor twee nieuwe geitenstallen aan het Muizenhol in Bakel. Ook een nieuw ’nee’ van de gemeente Gemert-Bakel brengt daar geen verandering in.

Volledig scherm
© Getty Images/amana images RF

De plannen van de familie Knoops liggen er al jaren en zijn van begin af aan inzet van een slepende juridische kwestie. Knoops heeft nu al een geitenhouderij aan de Grotelseheide en wil het bedrijf uitbreiden aan het Muizenhol, in het buitengebied tussen Bakel en Dierdonk. Tegen dat plan bestaat veel weerstand vanuit de buurt en ook vanuit de Helmondse wijk Dierdonk, omdat gevreesd wordt voor gezondheidsrisico’s. 

De gemeente zag het plan mede daardoor ook niet echt zitten. Bovendien kondigde de provincie ook nog een stop af op de bouw van nieuwe geitenstallen. Omdat Knoops het niet eens was met een eerder besluit van de gemeente dat zijn plannen dwarsboomde, stapte hij naar de Raad van State. Die stelde hem vorig jaar in het gelijk. Daarop moest Gemert-Bakel een aanvraag van de Bakelnaar opnieuw in behandeling nemen.