Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

Laadpaal voor bussen landt bij station in Deurne

DEURNE - Voor wie het nog niet had opgemerkt: pal voor het Deurnese station is een enorme laadpaal geland. Het laadstation is speciaal geïnstalleerd om stroom te leveren voor de elektrische bussen van Arriva, laat de vervoerder weten.

Deze bussen kennen geen uitstoot van uitlaatgassen en zijn stiller. De komende weken zal de paal nog werkloos blijven, maar in de zomermaanden arriveren de eerste bussen die eronder zullen opladen als ze leeg gereden zijn. Het laadstation kon er zonder vergunning worden neergezet, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De laadpaal heeft een vermogen van 350 kW. Per minuut kan hij dus ongeveer 5 kWh aan elektrische energie laden, waarmee de bus zo’n vijf kilometer kan rijden. Door het 'snel-laden' gedurende de dag is er steeds voldoende 'brandstof' beschikbaar. Vervoersmaatschappij Arriva breidt momenteel in meerdere regio's het aantal elektrische bussen uit. Onder andere Venlo, Maastricht, Den Bosch, Leiden en de Waddeneilanden Ameland, Vlieland en Terschelling gingen Deurne al voor.