Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ria van der Zanden nam kort voor het zomerreces haar ontslag. Laarbeek gaat nu verder met vier in plaats van vijf wethouders. © Gemeente Laarbeek

Laarbeek gaat verder met vier wethouders, raad rookt vooralsnog vredespijp

BEEK EN DONK - Met een nipte meerderheid heeft de gemeenteraad van Laarbeek gisteravond voor het voorstel gestemd om door te gaan met vier wethouders in plaats van vijf. 

Negen stemmen tegen waren er, tien voor. De tegenstemmers waren - het viel te verwachten - alle afkomstig uit dezelfde hoek: Partij Nieuw Laarbeek (PNL). De grootste fractie binnen de gemeenteraad had graag willen blijven mee besturen, ook al had kort voor het zomerreces haar eigen wethouder haar ontslag ingediend. Anderhalf jaar geleden was immers voor vijf wethouders gekozen opdat alle fracties het gevoel zouden hebben mee te mogen praten over het te voeren beleid in Laarbeek. Maar de resterende raadsperiode zal PNL het zonder vertegenwoordiger in het Laarbeekse college van burgemeesters en wethouders moeten doen. 

  1. Lieshoutse vindt herdenkingsplaatje op fietspad

    Lieshoutse vindt herden­kings­plaat­je op fietspad

    LIESHOUT - Een glimmend plaatje ligt midden op het fietspad langs het Wilhelminakanaal. Anita Slaats-Damen ziet het liggen terwijl ze van Lieshout richting Gerwen fietst. Ze stopt, raapt het op en ziet dan pas dat het om een plaatje gaat met waarschijnlijk veel emotionele waarde. Nel van de Ven-Van Berkel overleed recent op 95-jarige leeftijd, haar man Jan stierf vijf jaar geleden toen hij 90 was. Daarnaast staat er de tekst ‘Zoon Rob’ met daarnaast een afbeelding van twee rode rozen.