Volledig scherm
De Laarbeekse kampioenen werden woensdag op het gemeentehuis in het zonnetje gezet. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Laarbeek huldigt zes jeugdige kampioenen

LAAEBEEK - Zowel jeugdig als bijzonder waren de zes kampioenen die woensdag op het Laarbeekse gemeentehuis door burgemeester Frank van der Meijden en wethouder Monika Slaets werden gehuldigd voor hun prestaties.

'We hebben meer kampioenen in Laarbeek", hield burgemeester Frank van der Meijden de aanwezigen in de raadszaal voor. ,,Maar jullie hebben stuk voor stuk een buitengewone prestatie geleverd. Dat verdient onze speciale aandacht."

In het gemeentehuis van Laarbeek waren zes kampioenen uit die gemeente met hun familie en trainers samengekomen. Zonder uitzondering werden ze afgelopen jaar Nederlands kampioen in hun discipline. Door de burgemeester en sportwethouder Monika Slaets werden ze voor die titels gehuldigd.

De jonge Gwenn Gilsing en Dieneke van Dommelen van rollerclub De Oude Molen behaalden allebei een nationale titel bij de mini's. Gwenn veroverde haar gouden medaille in de categorie dans, Dieneke bij het vrij rijden. ,,We hebben in de zomervakantie gewoon doorgetraind", zei Dieneke. ,,Want nu mogen we in Bazel een interland rijden." Pascal Ahout en Niek Gilsing kwalificeerden zich als slagwerkduo via het Brabants kampioenschap voor het Nederlands kampioenschap, waar ook zij de eerste plaats in de wacht sleepten. 

Uniek was tevens de prestatie van Chloë Smeyers, die als zestienjarige het Nederlands kampioenschap Pole Fitness bij de senioren in de wacht sleepte. ,,Alle andere deelnemers waren minimaal 25 jaar oud", lacht ze trots. Lisa-Lotte Weerts werd Nederlands kampioen G-tennis in het enkelspel op niveau 3. ,,Ik tennis al vier jaar", vertelde de vijftienjarige kampioene. ,,G-tennis is speciaal voor kinderen met een beperking. Ik kan me slecht concentreren, maar bij tennis heb ik daar geen last van. Dat komt denk ik door de leukigheid."

Wethouder Slaets reikte aan alle kampioenen een persoonlijke cadeaubon uit. En passant nam ze ook de ouders en trainers mee in de huldiging: ,,Het zijn allemaal vrijwilligers die deze prestaties mogelijk maken. Het is het totaalplaatje dat me vooral trots maakt."