Wethouder Tonny Meulensteen (ruimtelijke ordening/huisvesting, CDA) hoopt in overleg met collega's van buurgemeenten toch meer woningen te kunnen bouwen in Laarbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Tonny Meulensteen (ruimtelijke ordening/huisvesting, CDA) hoopt in overleg met collega's van buurgemeenten toch meer woningen te kunnen bouwen in Laarbeek. © Rene Manders/DCI Media

Laarbeek wil meer woningen, maar is afhankelijk van gemeenten als Helmond en Eindhoven

LAARBEEK - De vraag is groot, het aanbod extreem klein. En als er niets gebeurt, mag Laarbeek totdat het 2035 is nog maar iets meer dan honderd nieuwe woningen bij plannen. Veel te weinig, naar de zin van wethouder Tonny Meulensteen. Met de andere wethouders uit de regio hoopt hij tot gunstigere afspraken te kunnen komen. 

  1. Niet iedereen wil zo maar z'n grond verkopen voor nieuwe weg in Deurne: 5 eigenaren hebben er nog niet zo'n trek in
    PREMIUM

    Niet iedereen wil zo maar z'n grond verkopen voor nieuwe weg in Deurne: 5 eigenaren hebben er nog niet zo'n trek in

    DEURNE - Waar een weg komt, is niet altijd de wil om meteen mee te werken. In Deurne staan vijf eigenaren van een stuk grond aan de provinciale weg N270 nog niet te springen om hun vierkante meters te verkopen aan de provincie. De overheid heeft de percelen nodig voor de verbouwing van de weg. Als mensen niet mee willen werken wordt de grond onteigend. Daar is nu al een procedure voor opgestart.