Volledig scherm
PREMIUM
De Stippelberg-golfbaan in Bakel gezien vanuit de lucht, met vlak daarachter de Bakelse Plassen. © Ronald Otter

Lage rente verzacht pijn om golfbaan Bakel

GEMERT-BAKEL - De lage rentestand maakt de pijn die Gemert-Bakel moet lijden om de golfbaan in Bakel financieel gezond te maken, iets draaglijker. Het afsluiten van een nieuwe lening kan de gemeente jaarlijks 35.000 euro gaan schelen.

Dat blijkt uit het 'verbeterplan' dat de gemeente samen met de beheerstichting van de Stippelberg-baan heeft opgesteld om de golfbaan eindelijk financieel gezond te maken. In het plan is afgesproken dat zowel de gemeente als de beheerstichting maatregelen neemt om uit de verliezen te komen.

 1. Kleine kermis heeft het moeilijk in de Peelregio: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
  PREMIUM

  Kleine kermis heeft het moeilijk in de Peelregio: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

  DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.
 2. Lang leve de Blind Date bij Toneelgroep Neerkant
  PREMIUM

  Lang leve de Blind Date bij Toneel­groep Neerkant

  NEERKANT ,,Wat heerlijk om er met zo'n knaller uit te stappen”, verzucht regisseuse Silvia Driessen van theatergroep Neerkant na afloop van de voorstelling ‘Blind Date. Zij heeft die taak vijf jaar lang met veel plezier vervuld. Voor het belang van de theatergroep vindt ze het tijd om het stokje over te gaan dragen. Puur naar zichzelf kijkend was ze nog graag doorgegaan. ,,Dit is een heerlijke groep mensen die in die vijf jaar tijd goed op elkaar zijn ingespeeld.” Dat was tijdens de voorstelling goed te merken. Het spel werd door het publiek met een staande ovatie beloond.