De trosbosbes blijkt een lastig te bestrijden plant. De pitjes van de bes worden verspreid door vogels die de vruchten eten.
Volledig scherm
PREMIUM
De trosbosbes blijkt een lastig te bestrijden plant. De pitjes van de bes worden verspreid door vogels die de vruchten eten. © RV

Lastige trosbosbes blijft opduiken in Peelgebied

NEERKANT - Het zou een kwestie van de lange adem worden en dat blijkt het inderdaad te zijn: bestrijding van de Amerikaanse trosbosbes in het Peelgebied. Staatsbosbeheer laat de struiken nu verwijderen in natuurgebied Het Zinkske tussen Neerkant en Grashoek.Mits de grond droger wordt.

  1. Gouden K voor Karin Snijders die kunst nastreeft waar je vooral ook zelf blij van wordt

    Gouden K voor Karin Snijders die kunst nastreeft waar je vooral ook zelf blij van wordt

    GEMERT - Jaarlijks worden in Nederland door de Nationale Kunstweek tien onderscheidingen, in de vorm van gouden K's, toegekend aan kunstenaars die zich op bijzonder positieve wijze inzetten voor (beeldende)kunst. In Gemert mocht wethouder Wilmie Steeghs dit jaar Karin Snijders onderscheiden voor haar werk binnen Kunstlokaal Gemert, Stichting Kunstmarkt Gemert en de Stichting Jan van Gemert die de Open Atelier Route organiseert en Het Jan van Gemert Jaar. Snijders wil kunst graag op een laagdrempelige manier naar de mensen toe brengen.