Liedjes Jules de Corte even thuis in Helenaveen

VIDEOHELENAVEEN - Ernst de Corte speelde zondag in Helenaveen liedjes van zijn vader Jules de Corte. Zo'n tachtig belangstellenden genoten van het tuinconcert bij het vroegere huis van de blinde zanger.

Een betere plek voor een concert met liederen van Jules de Corte is niet denkbaar. De tuin van zijn vroegere woning aan de Geldersestraat in Helenaveen vormt een prachtig decor voor een openluchtconcert. Zoon Ernst de Corte speelt, pal onder het mini-carillon, de sterren van de hemel. Het lijkt zelfs alsof de oude meester met zijn zoon wil meespelen telkens als de klokken, op de huid gezeten door de tijd, automatisch van zich laten horen. ,,Mijn vader hield ontzettend van klokken. Als die vroeger bij ons thuis in Delft afgingen, speelde hij gewoon door. Vandaar dat we hebben besloten ook hier het carillon niet uit te zetten", licht Ernst tijdens een van de intermezzo's toe.

  1. Lieshoutse vindt herdenkingsplaatje op fietspad

    Lieshoutse vindt herden­kings­plaat­je op fietspad

    LIESHOUT - Een glimmend plaatje ligt midden op het fietspad langs het Wilhelminakanaal. Anita Slaats-Damen ziet het liggen terwijl ze van Lieshout richting Gerwen fietst. Ze stopt, raapt het op en ziet dan pas dat het om een plaatje gaat met waarschijnlijk veel emotionele waarde. Nel van de Ven-Van Berkel overleed recent op 95-jarige leeftijd, haar man Jan stierf vijf jaar geleden toen hij 90 was. Daarnaast staat er de tekst ‘Zoon Rob’ met daarnaast een afbeelding van twee rode rozen.