Volledig scherm
Ilse Cornelissen en haar vriend met vriend Willem Lutters. © FotoMeulenhof

Lyme-actie in De Rips brengt ruim 6 mille op

DE RIPS - De manifestatie ‘Proost op het leven’ die in juni in De Rips werd gehouden, heeft de Stichting Samen Sterk Tegen Lyme een bedrag van 6.821,96 euro opgeleverd.

De stichting werd opgericht door vrienden van Ilse Cornelissen en haar vriend Willem Lutters. De 27-jarige Cornelissen heeft de ziekte van Lyme. Aan die diagnose ging een slopend traject vooraf, dat begon toen ze op 15-jarige leeftijd de ziekte van Pfeiffer kreeg. Op zoek naar een goede behandeling kwam het stel uiteindelijk uit bij een kliniek in Frankfurt,  gespecialiseerd in bestrijding van Lyme met een speciale stamcel-behandeling. Zo'n behandeling kost minstens 35.000 euro.

De inzameling door de stichting bleek al snel zo succesvol dat Cornelissen in november vorig jaar met de behandeling kon starten. Om iedereen die het stel gesteund had te bedanken, werd in juni ‘Proost op het leven’ op poten gezet, waarmee nu nog eens bijna zeven mille is opgehaald. ,,Geweldig, dit hadden we niet durven dromen", reageert Willem Lutters. 

Volgens de Ripsenaar gaat zijn vriendin sinds de start van de behandeling zienderogen vooruit. ,,Eten koken, de was doen, ze kan steeds meer. We zijn deze week zelfs naar de kermis geweest. We zijn ontzettend dankbaar.”

  1. Mierlonaar Johan van den Broek over identiteitsfraude bij Chinezen: ‘Waarom iemand belonen die oneerlijk is geweest over wie hij is?’
    PREMIUM

    Mierlonaar Johan van den Broek over identi­teits­frau­de bij Chinezen: ‘Waarom iemand belonen die oneerlijk is geweest over wie hij is?’

    MIERLO - Krijgt de Deurnese meneer Xu van de rechter groen licht om meneer Ye te worden? In maart valt de beslissing. Xu (of Ye) vluchtte eind jaren negentig naar Nederland en verzon bij aankomst een nieuwe identiteit. Nu wil hij zijn echte naam en leeftijd terug. Deurne weigert vooralsnog mee te werken. Specialist in identiteitsfraude, Mierlonaar Johan van den Broek, vindt die voorzichtigheid meer dan terecht.