Volledig scherm
Someren -Eind Maestro met John van den Eijnde als dirigent. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Maestro’s, Topamusement bij muziekvereniging Juliana in Someren-Eind

SOMEREN-EIND - In een loods aan de Nieuwendijk in Someren-Eind, die door de werkploeg van Muziekvereniging Juliana tot een ware concertzaal is omgetoverd, is het bij de finale van de Maestro goed toeven voor de 650 bezoekers.

De zes deelnemers hebben in de voorbije oefenperiode een hechte band opgebouwd, Denis van Eijk en Wilma Veltman namens de andere vier maestro’s: “ Wij willen allemaal winnen, maar we gunnen het elkaar ook. Dat mogen wij na een erg gezellige maar zware voorbereiding wel zeggen.”

Rust

Vanaf de eerste nummers, ‘Instant Concert’ met Guido Schoolmeesters en ‘50 Ways to Goodbye’ van Wilma Veltman, was het genieten. “ Dat is mede dankzij de Buddy’s die ons steeds hebben ondersteund. Wij mochten van hen in onze eigen stijl dirigeren, en dat gaf vooral in de finale rust.” Voor die rust zorgde ook presentator Twan van de Moosdijk die perfect aanvoelde wanneer hij een arm om een van de deelnemers moest slaan.

Nadat in de pauze burgemeester Dilia Blok namens de Koning aan de Eindse Muziekvereniging de Koninklijke Erepenning mocht uitreiken, ging het er om spannen. De zes Maestro’s haalden nog één keer, samen met het harmonieorkest, alles uit de kast voor de titel Maestro 2019.

Complimenten

Dit keer kregen zij hulp van vocale solisten, met een heuse Ierse zanggroep kreeg winnaar Denis van Eijk de hoogste score van de jury met het nummer ‘Drunken Lullabies’. Maar voor de bezoekers was John van den Einde dé favoriet, voor het nummer ‘Alphornzauber’ wees de applausmeter hem aan, zijn maat Toeter Thijs begeleidde het orkest met een heuse Alpenhoorn. Yara Peters, kreeg complimenten voor de manier waarop zij het orkest het nummer ‘Les Miserables’ liet spelen, ‘Hennevelmomentjes’ volgens de jury. Dat leverde haar de tweede plaats op.

Met het stokje richting de muzikanten 

Midden in de zaal was een podium gemaakt waarop de ‘Dirigenten-in-spe’ in een luie stoel zaten te wachten om richting het podium te gaan. Daar zwaaiden zij met het stokje richting de muzikanten en met de rug naar het publiek, maar op drie megaschermen kon men genieten van onder andere de grimassen van Tonny van Gemert die zij maakte tijdens de Radetzky-Mars.

Leuk zijn de introfilmpjes van de Maestro’s, de familie Veltman kwam voorbij en de Harmonie ging op bezoek bij Yara die in de Pastorie woont. Jammer dat door rumoer in de zaal veel van de gesproken tekst verloren ging! Maar verder waren er op deze memorabele avond alleen maar complimenten, vooral voor de 100 jarige Eindse muziekvereniging Juliana.

Volledig scherm
Someren -Eind Maestro met John van den Eijnde als dirigent. © Fotopersburo van de Meulenhof BV