Man (28) opgepakt voor verkrachting vrouw (18) in Asten-Heusden, verdachte komt uit hetzelfde dorp

VIDEOASTEN-HEUSDEN - De politie heeft dinsdagmiddag een verdachte opgepakt voor de verkrachting van een jonge vrouw (18) in Asten-Heusden. De man is 28 jaar oud en woont in hetzelfde dorp als het slachtoffer. 

De politie deelde maandag de foto van de fiets die de dader na de verkrachting achterliet. Dat leidde tot verschillende tips van mensen. Daarbij werd ook verschillende keren de naam van de verdachte genoemd. Ook het signalement past bij de verdachte. Bovendien kwam een speurhond uit in de buurt van zijn adres na het volgen van een spoor.

Moeder vond dochter

De jonge vrouw werd in de nacht van zondag op maandag van de fiets geduwd toen ze na een avond stappen alleen naar huis fietste. Dat gebeurde tussen Asten en Heusden, ter hoogte van de Kasteellaan. De dader trok haar de bosjes in en verkrachtte haar. De dochter werd uiteindelijk gevonden door haar moeder die de locatie van haar dochters telefoon volgde.

Het slachtoffer en haar familie zijn direct na de arrestatie op de hoogte gebracht. De recherche is blij met de snelle aanhouding, die vooral te danken is aan goed speurwerk en relevante tips: „Mede daardoor konden wij deze man zo snel aanhouden. Hij zit nu vast op het bureau, waar hij wordt verhoord”, zo laat de recherche weten.

Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.