Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Man uit De Mortel opgepakt voor neerschieten Boekelse man bij vechtpartij in Gemert

GEMERT - Een 20-jarige man uit De Mortel is maandagochtend opgepakt voor de schietpartij in Gemert op zondag 14 april. Daar raakte een 21-jarige man uit Boekel bij gewond. De verdachte meldde zichzelf bij de politie.

Op zondag 14 april rond 03.30 uur ontstond er op het Ridderplein in Gemert een vechtpartij met een flink aantal jongeren. Oorzaak zou een ruzie op een uitgaansavond zijn, maar de reden van de ruzie is onduidelijk. ,,Wij kregen de melding van deze vechtpartij, waarbij werd gezegd dat er mogelijk geschoten zou zijn", stelt de politie. Agenten troffen ter plaatse geen concrete aanwijzingen aan dat er een schietpartij was geweest. Wel werden er bloedsporen gevonden. De politie deed verder onderzoek naar de vechtpartij.

Enkele dagen later meldde een 21-jarige man uit Boekel zich bij de politie. Hij verklaarde neergeschoten te zijn tijdens de vechtpartij. Hij was in zijn onderlichaam geraakt. Dat had hij pas uren na het incident door, hij realiseerde zich volgens de politie niet dat hij door een echte kogel was geraakt.

Onderzoek

Met de aangifte van het slachtoffer en de informatie van het incident gingen rechercheurs op onderzoek uit. Daaruit bleek dat de 20-jarige man uit De Mortel zeer waarschijnlijk degene was die heeft geschoten. Hij was al eerder in beeld. Er werd al een huiszoeking gedaan bij hem en er werd geprobeerd om hem aan te houden, maar hij zat in het buitenland. Hij werd daarom ontboden op het Helmondse politiebureau, waar hij zich maandag meldde. Het wapen is nog niet gevonden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

  1. Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastingen
    PREMIUM

    Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastin­gen

    ASTEN – Het gaat pijn doen in de Astense portemonnees. Inwoners gaan het komend jaar gemiddeld een kleine zeventig euro meer betalen aan lokale belastingen dan een jaar geleden: 709 euro tegenover 641 dit jaar. De stijging komt met name door hogere heffingen voor afvalstoffen, het riool en de onroerende zaakbelasting (ozb) die met vijf procent stijgt bovenop de indexering. De Astense lasten gaan al met al met iets meer dan tien procent omhoog.