Volledig scherm
PREMIUM
Co ter Plegt verzorgt zijn vrouw Dora in Asten © FotoMeulenhof

Mantelzorger uit Asten zoekt vergeefs naar tijdelijke spoedzorg voor vrouw

ASTEN - Toen Co ter Plegt (75) uit Asten met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis, was er voor zijn - hulpbehoevende - vrouw geen opvang te vinden. 

Het was al laat op de vrijdagavond. Co ter Plegt (75) zat op de bank in zijn woning in Asten, toen hij zich niet zo lekker voelde. ,,Ik kreeg het benauwd, had pijn in mijn borst”, vertelt hij. Omdat de symptomen leken op een hartinfarct, werd hij met spoed door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Maar in plaats van zich zorgen te maken over zijn eigen gezondheid, maakte hij zich druk over zijn vrouw Dora (76), die sinds een paar weken 24 uur per dag van hem afhankelijk is. 

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.