Volledig scherm
Koningin Máxima. © ANP/Patrick van Katwijk

Máxima op bezoek bij jarig Bavaria in Lieshout

LIESHOUT - Bierbrouwer Bavaria krijgt hoog bezoek op zijn driehonderdste verjaardag. Koningin Máxima komt op 28 maart langs in Lieshout. 

De koningin krijgt die dag een rondleiding door de brouwerij. Het bezoek is tevens het moment waarop het jubileumjaar van Bavaria wordt geopend. Daarbij wordt een vat van driehonderd liter bier aangeslagen. 

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels laat weten ‘zeer vereerd’ te zijn met aanstaande bezoek van Máxima. Volgens hem heeft Bavaria in zijn driehonderdjarig bestaan ‘vele mijlpalen bereikt.’ „Daarover zijn veel verhalen te vertellen. Het is een eer dat we een stukje daarvan met Koningin Máxima mogen delen.”

  1. Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastingen
    PREMIUM

    Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastin­gen

    ASTEN – Het gaat pijn doen in de Astense portemonnees. Inwoners gaan het komend jaar gemiddeld een kleine zeventig euro meer betalen aan lokale belastingen dan een jaar geleden: 709 euro tegenover 641 dit jaar. De stijging komt met name door hogere heffingen voor afvalstoffen, het riool en de onroerende zaakbelasting (ozb) die met vijf procent stijgt bovenop de indexering. De Astense lasten gaan al met al met iets meer dan tien procent omhoog.