Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenschapshuis de Klepel met naastliggende gebouwen in Asten/ © FotoMeulenhof

Meerderheid politiek Asten kiest ook voor Klepel

ASTEN - Er tekent zich een ruime meerderheid af in politiek Asten voor een nieuw gemeenschapshuis op de locatie van het huidige. Algemeen Belang, D66-Hart voor Asten en VVD zijn uitgesproken voorstander, het CDA neigt ook naar steun voor het collegevoorstel en de twee overige fracties willen het eerst met de achterban bespreken.

Frans van Helmond van Algemeen Belang vindt de keuze voor een nieuw pand aan de Kerkstraat ‘niet verrassend en realistisch’. Hij was zelf na het invullen van alle formulieren ook op die variant uit gekomen. ,,Voor het minste geld krijg je daar het meeste”, reageert hij. ,,Bij het klooster had je een oud pand gekocht, met een grote tuin en boerderij die niet horen bij een gemeenschapshuis.”

  1. PREMIUM

    Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

    DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.