Sabine de Koning speldt de onderscheiding op bij haar man Giel. Hij redde het leven van zijn overbuurvrouw mevrouw Van Asseldonk (rechts zittend).
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine de Koning speldt de onderscheiding op bij haar man Giel. Hij redde het leven van zijn overbuurvrouw mevrouw Van Asseldonk (rechts zittend). © Sem Wijnhoven/DCI Media

Met gevaar voor eigen leven haalde Gemertse Giel zijn overbuurvrouw uit brandend huis: ‘Ik zou het zo weer doen’

GEMERT - Mevrouw Marie van Asseldonk lag na een valpartij in haar woning in Gemert al enkele uren op de grond, op eigen kracht kon ze niet meer overeind komen. In haar keuken ontstond brand. Een pannetje dat ze voor haar val op het fornuis had gezet, vatte vlam. Via een rol keukenpapier verspreidde het vuur zich verder. Lijdzaam zag ze het gebeuren. Waarschuwen kon ze niemand. Een heldendaad van overbuurman Giel de Koning redde haar leven. Nu is De Koning voor zijn dappere optreden koninklijk onderscheiden.

 1. Sportscholen in actie tegen coronasluiting; in Eindhoven is buitengroep een blijvertje
  PREMIUM
  VIDEO

  Sportscho­len in actie tegen coronaslui­ting; in Eindhoven is buiten­groep een blijvertje

  EINDHOVEN - Niet alleen de horeca en de winkels, ook de sportscholen staan te popelen om weer open te gaan. Zaterdag voeren ze actie door, netjes volgens de regels, groepen van tien sporters te ontvangen. Buiten, op individuele basis, dus zonder ‘les’. ,,Wij roepen niet dat we open móeten, maar we willen wel van ons laten horen", zegt sportschoolhouder Tom Essink in Eindhoven.
 1. Ludieke actie: Clown Milko wijst scholieren op 1,5 meter afstand
  Play

  Ludieke actie: Clown Milko wijst scholieren op 1,5 meter afstand

 2. Anouk verkoopt schedels, skeletten en opgezette dieren: 'Het wordt steeds populairder'
  Play

  Anouk verkoopt schedels, skeletten en opgezette dieren: 'Het wordt steeds populair­der'