De tweede editie van Rocktoberfest in Helenaveen.
Volledig scherm
PREMIUM
De tweede editie van Rocktoberfest in Helenaveen. © FotoMeulenhof

Mierzoete meezingers? Geef Helenaveen maar vette rock

HELENAVEEN - Het ging er bepaald niet zachtzinnig aan toe, zaterdagavond in de Gouden Helm in Helenaveen. Het publiek was dan ook niet gekomen voor wat mierzoete meezingers, maar voor de tweede editie van Rocktoberfest dat een paar porties vette rock serveerde. 

Het idee om het Oktoberfest anders aan te pakken dan op andere plekken, werd vorig jaar bedacht door verschillende Helenaveense muzikanten. Net als tijdens de eerste Rocktoberfest werden bezoekers getrakteerd op rockbands van eigen bodem die hun gitaren lieten gieren en stembanden aan flarden scheurden. In het geval van de Golden Monkeys (foto) was dit laatste zo'n beetje letterlijk aan de hand: de jonge Helenaveense bandleden moesten na een indrukwekkende serie nummers van Metallica tot Nirvana hun instrumenten iets eerder inpakken vanwege stemproblemen van zanger Teun. 
Grotere stemproblemen ontstonden later op de avond bij het publiek dat een poging deed mee te zingen met gelegenheidsband Van Damn. De afsluiter van de avond deed het dorp op de grondvesten trillen.